Časopis Živa

06. 04. 2023

Živu založil roku 1853 Jan Evangelista Purkyně jako časopis přírodnický, od roku 1953 vychází v Nakladatelství Academia za podpory Akademie věd České republiky jako časopis pro popularizaci biologie. Více na www.ziva.avcr.cz

Stejně jako v loňském roce můžete i letos na Veletrhu vědy navštívit stánek časopisu Živa. Redakce společně s kolegy z řad svých spolupracovníků pro vás připravují bohatý program – tentokrát tematicky zaměřený na vodní prostředí.

Budete moci pozorovat nejrůznější vodní organismy – rostliny i živočichy, seznámit se s jejich ekologií, životním cyklem a rozmanitými přizpůsobeními k pobytu ve vodě. Uvidíte také turiony (zimní pupeny) vodních rostlin, v akváriích nahlédnete pod hladinu našich vod s vybranými druhy bezobratlých a pod digitální lupou je prozkoumáte zblízka.

Své znalosti přírody budete mít možnost ověřit v krátkém kvízu. Ze správných odpovědí na závěr veletrhu vylosujeme jednoho výherce ročního předplatného Živy.

Na stánku se zároveň setkáte kromě členů redakce a redakční rady s našimi dlouholetými spolupracovníky ze Sdružení Arachne – organizátory akcí pro středoškoláky se zájmem o biologii. Dozvíte se od nich mimo jiné, jak rozvíjet znalosti přírody a co lze zažít na jimi pořádaných akcích.

Těšíme se na vás!

Redakce Živy

Ziva_VV_1

Ziva_VV_1

Ziva_VV_2

Ziva_VV_2

Ziva_VV_3

Ziva_VV_3

Ziva_VV_4

Ziva_VV_4

lakušník

lakušník

potápník

potápník


Zpět na výpis